TYSKLAND 8-14.4 BILDER

Eftersom jag plötsligt började sakna utbytes gänget och Tyskland och att jag dessutom hade en bloggpus då vi kom hem från Tyskland som gjorde att jag inte publicerade nånting om resan så tänkte jag att jag gör det nu! bättre sent än aldrig lixom :)

dag1- resan dit
Tåg till Tammerfors, lite shopping där, flyg till Hahn, buss från Hahn till Weinheim. Kom fram sent på natten så man hälsade bara på sin utbyteselev och for sen hem och sova.


tåget var försenat så vi fördrev tiden med att 'leka'

Coola bussar hade dom! mercedes ;)


dag2-guidad tur i Weinheim, besök på stadshuset, rundvandring i skolan, tyska presentationer och shopping.
Rundvandringarna och sånt var inte speciellt intressant men det e ju sånt som hör till, allt var dessutom bara på tyska så det var lite svårt att förstå. På kvällen for vi och shoppa till Rhein-neckar Gallerian som var helt sjukt stor för oss från lilla jeppis. Janina och jag var helt galna, vi shoppade mycket och så hann vi också fika på Starbucks med de andra :) På kvällen när vi kom hem så hälsade jag på resten av familjen och gav mina presenter åt dom, så fin familj hade Annika! Sen kollade jag och Annika twilight, tysk dubbning yeey. I tyskland är alla filmer, tv-serier osv dubbade till tyska.


Weinheim är så mysig

starbucks

dag3-besök till staden Mannheim, guidad båttur, shopping och bowling.
Mannheim var en riktig fin stad! som sagt hann vi med lite shopping också och på kvällen for vi med gänget och bowla. Vi tävlade, tyskarna mot finnarna och vi förlorade ganska så rejält haha.fina Annika, saknar dej <3

dag4- Besök i Heidelberg, rundvandring och båttur, pizzabakning
Heidelberg var en sån vacker stad! vädret var inte på vår sida när vi var där men det gjorde inget. På kvällen for vi till Skolan och bakade pizza och åt tillsammans.


tysk kebabrulle, var heeelt annat än i finland
dag5-brunch, besök till staden Speyer, Sealife och Miramar
På morgonen samlades gänget hos Louisa och käkade brunch tillsammans före vi for till skolan, därifrån for alla till Speyern som var en ganska liten stad.I Speyern for vi till Sealife, där fanns en massa hemska och äckliga fiskar, man var omringad av akvarier och fiskar hela tiden så det var lite läskigt haha. Vi hann även med lite shopping och ett besök i en väldigt stor kyrka. På kvällen for de flesta till någon bar men jag och gänget for till Miramar, vilket var en jättestor simhall med pooler, utomhusbassänger och en massa rutchbanor. Å det var så roligt där! man kände sig som barn igen, vi provade på alla möjliga rutchbanor och de var läskiga men så roligt hade vi!
dag6-nöjespark och avskedsmiddag
Sista dagen var det 'familjedag' vilket betydde att man fick göra precis vad man ville, skolan hade inget program. Så gänget for till en nöjespark som var typ en timme bort. Där var det nog riktigt kul, många olika åkattraktioner hade dom. På kvällen for gänget ut och äta tillsammans med tyskarnas föräldrar, svinmysigt. Sen var det att packa ihop grejerna, ta avsked och sova en stund, bussen for kl 4 på natten.


finaste tjejerna <3
dag7-hemresan
samma väg som vi kom dit. I Tammerfors for alla och käka till Amarillos, hann även med lite shopping. I tåget hem gnällde vi över Finland, det var så mycket slask och snö här hemma, i Tyskland fanns det inget snö denhär tiden på året. Alla var så sluta så vi bara satt och skrattade hela vägen hem. Och sen när familjen mötte en på tågstationen så kändes det verkligen bra, borta bra men hemma bäst! :)
Vi kom även med i den lokala tidningen så det var ju lite coolt.

Tycker att denhär bilden beskriver utbytet så bra, bröd och semlor hela tiden! varje dag fick man matsäck med heimfrån och det var alltid semlor där.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar